15 Mar 2022

Reportažno uredništvo na oglaševalskem festivalu

Zgodbe o tridesetletni tradiciji slovenskega oglaševanja

Naročnik

Slovenska oglaševalska zbornica

Leto

2021

Avtor prispevka

Kristijan Radikovič

Slovenski oglaševalski festival, krajše SOF, je osrednji oglaševalski festival v Sloveniji. Na njem Slovenska oglaševalska zbornica agencijam in podjetjem vsako leto podeljuje nagrade za najboljše oglase in kampanje. Poleg tega festival gosti tudi priznane strokovnjake, ki obiskovalcem predstavijo najboljše prakse in najnovejše trende v oglaševanju. Leta 2021 so nas povabili, da na festivalu postavimo reportažno uredništvo.

Ozadje

SOF je festival s tridesetletno tradicijo, ki izpostavlja dobre prakse v slovenski in globalni oglaševalski krajini. Zaradi čedalje bolj pereče podnebne krize in potrebe po trajnostnih parksah je bila osrednja tema 30. SOF-a trajnostno oglaševanje. Med priznanimi govorci, kot so Aljoša Bagola, Kukla in Matea Benedetti, se je na odru pojavil tudi naš direktor – tokrat kot povezovalec.

Oglaševalskih festivalov se udeležujemo z veseljem. Pa ne le zaradi kakovostnega programa in zanimivih govorcev, ampak tudi zato zaradi mreženja in dobrih žurov. Zato se vsakič znova razveselimo vabila Slovenske oglaševalske zbornice, da na festivalu postavimo svoje reportažno uredništvo. K sodelovanju so nas povabili tudi leta 2021, ko pa je bil festival zaradi covida-19 okrnjen na en dan in iz Potoroža preseljen v ljubljanski Litostroj.

Rešitev

Na 30. SOF-u smo dobili svoj kotiček, kjer smo postavili snemalni studio. Pomembne govorce smo povabili na kratek intervju, kjer smo jih povprašali o njihovih spominih na SOF in tem, kako lahko slovenski oglaševalski parket naredimo bolj trajnosten. Nekatere izjave smo zmontirali že sproti in jih predvajali neposedno na samem festivalu, preostale pa je Slovenska oglešvalska zbornica objavila po dogodku.

Poleg izjav priznanih gostov pa smo za Slovensko oglaševalsko zbornico po samem festivalu izdelali tudi reportažni video, ki je z izjavami organizatorjev in drugih gostov ter pokrivnimi kadri dogajanja na dogodku zaobjel in predstavil vzdušje na jubilejni, 30. ediciji Slovenskega oglaševalskega festivala. Video si lahko ogledate na vrhu te strani.

+